Coronacrisis

Beste clubgenoten,

Het is op dit moment een bizarre tijd, de sporthal is dicht in verband met het Coronavirus en Badmintonnen is de eerstkomende tijd niet mogelijk. Zoals inmiddels wel duidelijk is geworden heeft de RIVM en Overheid besloten alle activiteiten ook de sportaccommodaties gesloten te houden tot 1 juni 2020. Dit om eventuele besmetting te voorkomen. We hopen dat jullie hiervoor begrip hebben.

Heel vervelend is dat wij ons seizoen niet hebben kunnen afmaken en dat de DUC wedstrijden tussentijds gestopt zijn. Hoe de eindresultaten zullen uitvallen is voor ons nog een vraag. We gaan ervan uit dat in de DUC vergadering besproken zal worden hoe we volgend seizoen verder gaan in de competitie. Deze vergadering,  gepland op 12 mei a.s. zal ongetwijfeld verplaatst worden naar een latere datum. Dus later meer nieuws hierover.

Wij als bestuur wensen jullie de komende tijd veel sterkte, en dat wij allen gezond door deze Coronacrisis heen mogen komen. Blijf actief bezig en sla af en toe een pluumpie in de kamer of tuin en wellicht straks in de vakantie. We gaan ervan uit dat we eind augustus weer kunnen badmintonnen.

Een sportieve groet,

Bestuur BV Ruinen.      

Tweede Jeugdtoernooi

Vandaag werd voor de tweede keer een jeugdtoernooi georganiseerd door badmintonvereniging Ruinen. Het gehele bestuur stond paraat bij dit toernooi en konden zien hoe Wethouder Jan van 't Zand de wedstrijden openende. De leerlingen van 'Alfa doet'  begeleiden de wedstrijden. Veel inspanningen en samenwerkingen om de kinderen lekker te laten sporten. En dat het een geslaagd toernooi is geweest kun je zien aan de foto's.

Rabo ClubSupport

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in de samenleving door clubs en verenigingen te ondersteunen. Wij doen ook mee! Help ons aan een hoge financiele bijdrage en Stem op ons! Kijk snel op Rabobank.nl/clubsupport !!!

Vanaf 27 september 2019 kan er weer gestemd worden.!!

Oud papier

Zaterdag 24 november 2018 was het weer zover. Badminton Ruinen was aan de beurt om oud papier op te halen.

Om kwart over acht moesten wij ons melden  in de kantine van de voetbal vereniging Ruinen. Aldaar werden de routes

verdeeld en konden we kennis maken met de chauffeur. Henk en Robert gingen voor Ruinen Zuid, Roy en Tony gingen voor Ruinen Noord en Arjen en Lambertus gingen voor Buitengebied Ruinen. 

Omdat het voor ons de tweede keer was, hoefden wij geen instructie dus  konden we gelijk op pad. Nadat we een paar straten waren door geweest gingen we tegen kwart over tien naar cafe Hees voor een kop koffie met koek. En het leek wel of het was afgesproken, we waren allen op dezelfde tijd aanwezig. Een paar sterke verhalen in de voorzaal na 1/3 tocht en we konden weer verder. 

We kunnen stellen dat het voorspoedig ging, geen storingen en geen kliko`s die verdwenen.!! Geen ongelukken, oftewel het af en toe wel opletten was om niet uit de bocht te vliegen achter op de vuilniswagen.

Route noord heeft op het laatst Ruinen Zuid nog geholpen zodat we allen op omstreeks half twee weer terug op de basis waren en onze dienst konden afmelden. Het was weer zeer vermakelijk en leuk om te doen.

De oud papier ophaaldienst BV Ruinen.

Team 3 poule B kampioen

Donderdagavond 27 april is team 3 uit poule B, met hulp van een paar invallers, kampioen geworden en promoveert naar de A-Poule.  Van harte gefeliciteerd en veel succes straks.

(op de foto mist Jerry)

Ruinen 4 gepromoveerd naar C poule

Na de eerste kruisfinale, uit tegen Hoogeveen, vorige week met 2-6 te hebben gewonnen, was  donderdag  19 april 2018 de return. Na een paar spannende 3 setters is er een 4-4 gelijkspel uit gesleept waarmee Ruinen 4 is gepromoveerd naar de C poule. PROFICIAT!

Open Huis Gesprekken in Mariakerk.

Zondagmiddag 25 maart vonden de eerste Open Huis Gesprekken plaats van dit seizoen in de Mariakerk in Ruinen. In tegenstelling tot vorige jaren is er, in plaats van gesprekken met individuele "Ruunders", gekozen voor verenigingen uit Ruinen. Vanmiddag werd de spits afgebeten door vertegenwoordigers van vv.Ruinen en onze badmintonvereniging. Bert Mulder houdt namens de VV Ruinen de lekenpreek, terwijl Lumel Brouwer, dit namens de badmintonvereniging Ruinen deed. Er was veel waardering voor de inbreng van beide sportverenigingen!

Lumel en Bert houden de Lekenpreek

Nadat Marjan de spelregels had uitgelegd, werd er ook nog even gebadmintond!

Jeugdtoernooi BV Ruinen

Op zaterdag 3 februari 2018 houden wij ons jaarlijkse jeugdtoernooi in sporthal “de Marse” te Ruinen.

Dit toernooi is voor de jeugd t/m 18 jaar. Er wordt gespeeld naar leeftijd en sterkte.
We spelen dubbelpartijen met wisselende partners.
Inschrijfgeld is €4.00 p.p.

Sterkte aangeven d.m.v. - , ± , +, ++, naam; geslacht; leeftijd.
Inschrijving sluit op 31 januari 2018 of bij 100 deelnemers.
We beginnen om 9.00 uur met het toernooi, maar graag om 8.45 uur klaar staan voor de gebruikelijke warming-up en instructies.
Vanaf 8.30 uur is de sporthal geopend, gaarne dan melden en inschrijfgeld voldoen (bij voorkeur betaling per vereniging).
Het is de bedoeling dat we van 9.00 uur tot 12.30 uur de jeugd laten spelen, op een tijdschema.
Hierna is de prijsuitreiking.

Inschrijvingen uiterlijk woensdag 31 januari 2018 mailen naar jongrbg@ziggo.nl a.u.b..

meer info: zie Toernooien

Met vriendelijke groet,

tot op de sportvloer van sporthal “de Marse”
Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen.

BV Ruinen afd. jeugd
Roy de Jong
Geuzinge 7
7963 RN Ruinen
tel.: 06-12632417
e-mail: jongrbg@ziggo.nl

Koningspelen

Ook dit jaar deed de Badminton mee aan de de Koningsspelen. Willemijn de Jong heeft de clinic verzorgd. Er werd enthousiast deelgenomen aan de diverse spelmomenten. (21-04-2017)

Invitatietoernooi

Het invitatietoernooi was zeer geslaagd. 36 deelnemers die de strijd aangingen om in aanmerking te komen voor de prachtige prijzen.