Tennis en padel clinics

Na afloop van het badminton seizoen hebben we bij TC Runa 4 donderdag avonden een tennis clinic gehad en daarna 4 avonden een padel clinic. Onder deskundige leiding hebben we training gekregen om de beginselen van deze andere racketsporten ook onder de knie te krijgen. De foto's vindt u hier.

Speedminton toernooi 2023

Het speedminton toernooi was een groot succes. Warming up was niet noodzakelijk, tijdens en na afloop goed drinken was wel noodzakelijk. Na afloop hebben we van een heerlijke BBQ genoten. De eerste prijzen waren voor Marjan Kroder en Bert Schra. Gelukkig hebben we de foto's nog: klik hier !

Ruiner Valentijn badminton toernooi groot succes

Afgelopen zaterdagavond is gestreden om de eer en de prijzen tijdens het traditionele Valentijn badmintontoernooi. De leden van de badmintonvereniging Ruinen organiseren jaarlijks elk tweede weekend van februari een wedstrijd voor de badmintonners uit de regio in sporthal De Marse in Ruinen. Dit toernooi staat in het teken van Valentijnsdag. Er worden gemengd dubbels gespeeld. De badmintonners van Hoogeveen, Emmen, Assen, Staphorst, Nijeveen, Applescha, Oldemarkt, Vollenhove en natuurlijk ook Ruinen grepen hun kans.
Gelukkig kon het sinds Corona voor het eerst in 2 jaar tijd weer doorgaan. Ook dit jaar deed een groot aantal deelnemers mee aan het toernooi.

De winnaars van de diverse poules waren:
poule Schat: Lisa van der Veen en Rob van der Ploeg van Smash Hoogeveen
poule Zoen: Els Schra en Arjen Pauwels van BV Ruinen
poule Hart: Janneke Schonewille en Bert van den Ham van RBV Hoogeveen
poule Roos: Jannie de Haan en Jan Rispens van BC Appelscha
poule Kus: Nadine Muntz en Christiaan Bouwknegt van BV Nijeveen
Poule Lief: Guus van der Wende en Marlies de Jong van BV Nijeveen

Ruiner badmintontoernooi 2023 voor de jeugd groot succes

Afgelopen zaterdag is gestreden om de eer en de prijzen tijdens het traditionele badmintontoernooi voor de jeugd. De leden van de badmintonvereniging organiseren jaarlijks een wedstrijd voor de jeugdige badmintonners uit de regio in sporthal De Marse in Ruinen. De badmintonners van Dwingeloo, Oosterwolde, Staphorst, Nijeveen, Meppel, Wolvega, Zwolle en natuurlijk ook Ruinen grepen hun kans.
Gelukkig kon het sinds Corona voor het eerst in 2 jaar tijd weer doorgaan. Extra bijzonder was dat dit het eerste jeugdtoernooi is dat opnieuw georganiseerd werd in de regio. Ook dit jaar deed een groot aantal deelnemers mee aan het toernooi.

Met name BC Staphorst deed goede zaken. De winnaars van de diverse poules waren:
poule 1: Véronique Russcher van BC Staphorst
poule 2: Larissa Vogelzang van BC Staphorst
poule 3: Nora Engel van BC Staphorst
poule 4: Aimee Prins van SV de Griffioen Wolvega
poule 5: Jens de Weerd van BC Staphorst

Valentijnstoernooi 2023 BV Ruinen

Op zaterdag 11 februari 2023 organiseert Badmintonvereniging Ruinen weer haar jaarlijkse Valentijnstoernooi (gongtoernooi voor onervaren en ervaren spelers met vaste partner (mix-koppel).

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit om in te schrijven voor ons toernooi door een mail te zenden aan voorzitter@badmintonruinen.nl

Het toernooi wordt gespeeld in diverse poules van verschillende sterkten. In elke poule zijn er weer leuke prijzen te winnen. Alle wedstrijden worden met een vaste tijdsduur gespeeld.

Start toernooi: 20.00 uur. Ontvangst en teamindeling 19.30 uur.
Het toernooi wordt gehouden in de sporthal “De Marse”, Mr. Harm Smeengestraat 54, 7963BZ Ruinen.

De deelnamekosten bedragen € 8,50 per persoon (incl. 2 consumpties)
U kunt uw deelname kosten bij ontvangst betalen of vooraf per bank. Bij betaling per bank graag voor 1 februari 2023 overboeken op IBAN rekening NL35RABO 0379 0380 80 t.n.v. Badmintonvereniging Ruinen onder vermelding van Valentijnstoernooi 2023 + namen deelnemers.

In verband met de privacy wetgeving kun je aangeven of je op de te maken foto’s wilt komen.
Bij een duidelijk NEE gaan we daar rekening mee houden.

JEUGDTOERNOOI 4 februari 2023

Na enkele jaren van afwezigheid houden wij op zaterdag 4 februari 2023 weer ons jeugdtoernooi in sporthal “de Marse” te Ruinen.

Dit toernooi is voor jeugd t/m 18 jaar. Er wordt gespeeld naar leeftijd en sterkte.

We spelen dubbelpartijen met wisselende partners.

Inschrijfgeld is €4.00 p.p.

Sterkte aangeven d.m.v.  - , ± , +, ++;  naam; geslacht; leeftijd.

Inschrijving sluit op 31 januari 2023 of bij 100 deelnemers.

We beginnen om 9.00 uur met het toernooi, maar graag om 8.45 uur klaar staan voor de gebruikelijke warming-up en instructies.

Vanaf 8.30 uur is de sporthal geopend, gaarne dan melden en inschrijfgeld voldoen (bij voorkeur betaling per vereniging).

Er wordt gespeeld van 9.00 uur tot 12.30 uur, op een tijdschema.

Hierna is de prijsuitreiking.

 Alles nog even op een rijtje.

  • Met vriendelijke groet,
  • tot op de sportvloer van sporthal “de Marse”
  • Mr. Harm  Smeengestraat 54 te Ruinen.
  • BV Ruinen afd. jeugd
  • Roy de Jong
  • tel.: 06-12632417 
  • e-mail: jongrbg@ziggo.nl

Invitatietoernooi donderdag 29 september 2022 vanaf 19.00 uur

Het lijkt ons leuk om weer een invitatietoernooi te organiseren en wel op donderdag 29 september 2022 vanaf 19.00 uur in de sporthal. We willen deze avond een gemengd toernooi organiseren voor jeugd en hun ouders en de senioren en eventuele aanhang. Buren en kennissen etc. die (nog) geen lid zijn, zijn ook van harte welkom. We maken er met z’n allen een mooie badminton avond van !

We delen iedereen zo veel als mogelijk op sterkte in. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Iedereen kan zich om 19.00 uur inschrijven. Onze trainer zorgt vervolgens voor een speelschema dat om 19.15 uur start. Het toernooi is rond 21.00 uur afgelopen. Kinderen die vroeg thuis moeten zijn delen we ook vroeg in, dus die kunnen eventueel wat eerder naarhuis.

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Grijp je kans en doe mee !

Rabo Club Support

Start seizoen 2022 – 2023

Ook al weer zo'n zin om te beginnen met badmintonnen ? Het nieuwe seizoen start donderdagavond 1 september vanaf 19 uur voor de jeugd en vanaf 20 uur voor de oudere jeugd en senioren in Sporthal de Marse.

Nieuwe leden zijn welkom. U hoeft alleen sportkleding mee te nemen, wij zorgen voor een racket, shuttles en training. De huis aan huis bezorgde folder van de ledenwerving vindt u hier.

Badmintoninstuif Ruinen!

Vanaf maandag 28 februari is er elke maandag een badmintoninstuif in Sporthal De Marse. De gediplomeerde trainer van de Badmintonvereniging Ruinen verzorgt de invulling van de middag met training, spel en wedstrijdjes.

Kinderen vanaf groep 5 t/m 8 kunnen zonder opgave vanaf 14:00 tot 15:15 een uurtje extra sporten! Alle kinderen uit Ruinen, Ansen en Echten in de basisschoolleeftijd zijn welkom.

Kom jij ook?

update CORONAMAATREGELEN 14 januari 2022

Afgelopen vrijdag 14 januari was er weer een nieuwe persconferentie. Er zijn voor de binnensporten nieuwe maatregelen aangekondigd.

De belangrijkste wijziging voor ons is dat er weer binnensport mag plaatsvinden.

Vanaf komende donderdag 20 januari 2022 vanaf 19.15 uur starten we dus weer met de trainingen voor zowel jeugd als senioren.

Onze trainer Chris van der Beesen is ook weer gewoon aanwezig. Wel gelden de voorwaarden zoals die ook voor de lock down golden:

UPDATE CORONAMAATREGELEN 15 december 2021

De corona maatregelen die hieronder staan vermeld zijn voor alle sportverenigingen verlengd t/m 14 januari 2022.

UPDATE CORONAMAAT REGELEN 28 november 2021

Afgelopen vrijdag 26 november was er weer een nieuwe persconferentie. Helaas gaat het met de ontwikkelingen als gevolg van COVID-19 slechter. Daarom zijn er ook voor sport nieuwe maatregelen aangekondigd die per zondag 28 november 2021 ingaan.

De belangrijkste wijziging voor ons is dat er na 17 uur geen binnensport meer mag plaatsvinden: dus voorlopig geen badminton op de donderdagavonden voor zowel jeugd als senioren.

Bestuurslid Djurre inventariseert bij de jeugd en senioren de interesse om in het weekend overdag te spelen. Dit is mogelijk binnen de huidige regelgeving. Hoewel er voors (sport is een goede vorm van ontspanning) en tegens (contactmomenten nemen dan niet af) zijn, willen we dit voor de leden die dit graag willen toch aanbieden.  

  1. De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
  2. Bij het betreden van de sporthal geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar. De controle vindt plaats bij het betreden van de zaal door de Corona coördinator van de club, die de corona App zal controleren.
  3. We verzoeken ouders van jeugdleden ook om niet in de sporthal te komen.
  4. Voor onze trainer geldt de CTB-verplichting niet omdat hij formeel gezien een werknemer is.

UPDATE CORONAMAAT REGELEN 6 november 2021

Afgelopen dinsdag 2 november was er weer een persconferentie. Helaas gaat het met de ontwikkelingen als gevolg van COVID-19 nog niet goed. Daarom zijn er ook voor sport nieuwe maatregelen aangekondigd die per zaterdag 6 november 2021 ingaan.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Rabo ClubSupport

Ben jij:
• Klaar voor de volgende stap na een zomer campingbadmintonnen?
• Op zoek naar een club waar je kan spelen op elk gewenst niveau. (Recreatief tot competitie?)
• Op zoek naar een sport waar je ook alleen aan kunt starten omdat er altijd wel een partner komt om mee te spelen?
• Klaar om je aan te sluiten bij een club mensen waar leeftijd en wie je bent geen rol speelt, kortom waar iedereen welkom is?
Dan ben je bij Badmintonvereniging Ruinen aan het juiste adres!
Wij verwelkomen je graag in de eerste week van oktober en laten je kennismaken met badminton op ander niveau! Het enige dat je nodig hebt is sportkleding en zaalschoenen, wij verzorgen leenrackets en shuttles.

Aangeboden 10-daagse minicursus(sen) voor slechts € 25,00.

Update Coronamaat regelen 29 augustus 2021

Helaas is het covid-19 virus nog steeds onder ons moeten we hier nog steeds rekening voor houden. Er zijn veel maatregelen versoepelt binnen de sport, maar er zijn nog zeker een paar belangrijke maatregelen waar we ons met elkaar aan moeten houden.

Omdat het nieuwe schooljaar en sportseizoen is begonnen, sturen wij nogmaals de actuele spelregels voor sport toe. Deze maatregelen gelden tot en met 19 september.

Sport

Sportkantines

Blijf de basisregels volgen tegen verspreiding van het coronavirus. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen, afstand houden en zorg voor voldoende frisse lucht. Bij klachten: blijf thuis en laat u testen. Zo geeft u corona geen kans.

Update: Corona maatregelen 14 december 2020

In de persconferentie van maandagavond 14 december is vermeld dat Nederland in de strengste lockdown gaat tot nu toe.

Dit betekent dat de sporthallen gesloten zijn vanaf 15 december tot 19 januari 2021 en er dus niet gebadmintond kan worden. Dit geldt zowel voor de jeugd als de senioren.

                                                                     

Update: Corona maatregelen 14 oktober 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. We volgen hierbij de aanbevelingen van de Nederlandse Badminton Bond en het sportprotocol van NOC*NSF op.

Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons op dit moment betekent.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal. Concreet hebben we 6 banen en kunnen dus 12 spelers tegelijkertijd spelen. Als het aan de orde is kunnen we wisselen. Spelers die niet spelen houden 1,5 meter afstand van elkaar. 

DUC Competitie en Gemeentelijke regelgeving
De DUC competitie zal met ingang van vandaag stil liggen, waarschijnlijk in ieder geval voor vier weken. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. De kleedkamers zijn alleen te gebruiken als route naar de zaal toe.

Corona maatregelen per 14 oktober 2020 voor de senioren

Zoals jullie vast hebben gehoord zijn de Corona maatregelen aangescherpt. Dit heeft in ieder geval effect  voor het senioren badminton van BV Ruinen, helaas is ons nog niet volstrekt duidelijk welk effect dit is. Na vanavond 22 uur zal de badmintonbond haar protocol bekend maken: dit staat op https://www.badminton.nl/nieuws/proces-berichtgeving-na-persconferentie-uitwerking-consequenties-voor-badminton. Als BV Ruinen zullen we dit protocol gaan volgen. We kunnen dus pas laat aangeven of en in hoeverre het badmintonnen na 20.00 uur morgenavond door gaat. Actuele wijzigingen zullen op deze pagina worden vermeld.

Corona maatregelen per 14 oktober 2020 voor de jeugd

Zoals jullie vast hebben gehoord zijn de Corona maatregelen aangescherpt. Gelukkig voor jullie heeft het voor het jeugdbadminton van BV Ruinen voorlopig geen effect. Jullie mogen gewoon blijven trainen op de donderdagen van 19 tot  20 uur (met uitzondering van donderdag 15 oktober omdat het dan nog vakantie is). Actuele wijzigingen zullen op deze pagina worden vermeld.

Rabo ClubSupport

Stemmen vanaf 5 Oktober a.s.

Wij doen dit jaar weer mee aan Rabo ClubSupport!

Goed om te weten: vanaf 5 oktober kun je als lid van de Rabo Bank stemmen tot 25 oktober.  En elke stem is geld waard.

Kunnen wij rekenen op die van jou en/of  familie, buren en kennissen? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport

Start nieuwe seizoen en Corona

Het nieuwe seizoen start op donderdag 27 augustus. We moeten ons hierbij vanzelfsprekend houden aan de Corona protocollen van de gemeente en het NOC-NSF.  

Het RIVM geeft aan dat het vooralsnog niet nodig is af te wijken van de huidige eisen voor ventilatie in het Bouwbesluit en de landelijke richtlijnen. Dit betekent dat alle binnensportaccommodaties open gaan per 17 augustus as.

Het nieuwe Badmintonseizoen 2020–2021 gaat in de laatste week van augustus en wel op donderdag 27 augustus beginnen. Vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur is de Sporthal weer beschikbaar voor de jeugd. Vanaf 20.00 uur kunnen de gevorderden en senioren weer een shuttle slaan. Er is die donderdag (de eerste speelavond) nog geen training. Deze begint weer in september. De training voor het komende seizoen zal worden verzorgd door Chris van der Beesen .   Na een door corona wellicht wat aangepaste vakantie , zien we jullie graag weer op donderdagavond 27 augustus in de Sporthal “De Marse”  

Hartelijke groet, Bestuur BV Ruinen.

Coronacrisis

Beste clubgenoten,

Het is op dit moment een bizarre tijd, de sporthal is dicht in verband met het Coronavirus en Badmintonnen is de eerstkomende tijd niet mogelijk. Zoals inmiddels wel duidelijk is geworden heeft de RIVM en Overheid besloten alle activiteiten ook de sportaccommodaties gesloten te houden tot 1 juni 2020. Dit om eventuele besmetting te voorkomen. We hopen dat jullie hiervoor begrip hebben.

Heel vervelend is dat wij ons seizoen niet hebben kunnen afmaken en dat de DUC wedstrijden tussentijds gestopt zijn. Hoe de eindresultaten zullen uitvallen is voor ons nog een vraag. We gaan ervan uit dat in de DUC vergadering besproken zal worden hoe we volgend seizoen verder gaan in de competitie. Deze vergadering,  gepland op 12 mei a.s. zal ongetwijfeld verplaatst worden naar een latere datum. Dus later meer nieuws hierover.

Wij als bestuur wensen jullie de komende tijd veel sterkte, en dat wij allen gezond door deze Coronacrisis heen mogen komen. Blijf actief bezig en sla af en toe een pluumpie in de kamer of tuin en wellicht straks in de vakantie. We gaan ervan uit dat we eind augustus weer kunnen badmintonnen.

Een sportieve groet,

Bestuur BV Ruinen.      

Tweede Jeugdtoernooi

Vandaag werd voor de tweede keer een jeugdtoernooi georganiseerd door badmintonvereniging Ruinen. Het gehele bestuur stond paraat bij dit toernooi en konden zien hoe Wethouder Jan van 't Zand de wedstrijden openende. De leerlingen van 'Alfa doet'  begeleiden de wedstrijden. Veel inspanningen en samenwerkingen om de kinderen lekker te laten sporten. En dat het een geslaagd toernooi is geweest kun je zien aan de foto's.

Rabo ClubSupport

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in de samenleving door clubs en verenigingen te ondersteunen. Wij doen ook mee! Help ons aan een hoge financiele bijdrage en Stem op ons! Kijk snel op Rabobank.nl/clubsupport !!!

Vanaf 27 september 2019 kan er weer gestemd worden.!!

Oud papier

Zaterdag 24 november 2018 was het weer zover. Badminton Ruinen was aan de beurt om oud papier op te halen.

Om kwart over acht moesten wij ons melden  in de kantine van de voetbal vereniging Ruinen. Aldaar werden de routes

verdeeld en konden we kennis maken met de chauffeur. Henk en Robert gingen voor Ruinen Zuid, Roy en Tony gingen voor Ruinen Noord en Arjen en Lambertus gingen voor Buitengebied Ruinen. 

Omdat het voor ons de tweede keer was, hoefden wij geen instructie dus  konden we gelijk op pad. Nadat we een paar straten waren door geweest gingen we tegen kwart over tien naar cafe Hees voor een kop koffie met koek. En het leek wel of het was afgesproken, we waren allen op dezelfde tijd aanwezig. Een paar sterke verhalen in de voorzaal na 1/3 tocht en we konden weer verder. 

We kunnen stellen dat het voorspoedig ging, geen storingen en geen kliko`s die verdwenen.!! Geen ongelukken, oftewel het af en toe wel opletten was om niet uit de bocht te vliegen achter op de vuilniswagen.

Route noord heeft op het laatst Ruinen Zuid nog geholpen zodat we allen op omstreeks half twee weer terug op de basis waren en onze dienst konden afmelden. Het was weer zeer vermakelijk en leuk om te doen.

De oud papier ophaaldienst BV Ruinen.

Team 3 poule B kampioen

Donderdagavond 27 april is team 3 uit poule B, met hulp van een paar invallers, kampioen geworden en promoveert naar de A-Poule.  Van harte gefeliciteerd en veel succes straks.

(op de foto mist Jerry)

Ruinen 4 gepromoveerd naar C poule

Na de eerste kruisfinale, uit tegen Hoogeveen, vorige week met 2-6 te hebben gewonnen, was  donderdag  19 april 2018 de return. Na een paar spannende 3 setters is er een 4-4 gelijkspel uit gesleept waarmee Ruinen 4 is gepromoveerd naar de C poule. PROFICIAT!

Open Huis Gesprekken in Mariakerk.

Zondagmiddag 25 maart vonden de eerste Open Huis Gesprekken plaats van dit seizoen in de Mariakerk in Ruinen. In tegenstelling tot vorige jaren is er, in plaats van gesprekken met individuele "Ruunders", gekozen voor verenigingen uit Ruinen. Vanmiddag werd de spits afgebeten door vertegenwoordigers van vv.Ruinen en onze badmintonvereniging. Bert Mulder houdt namens de VV Ruinen de lekenpreek, terwijl Lumel Brouwer, dit namens de badmintonvereniging Ruinen deed. Er was veel waardering voor de inbreng van beide sportverenigingen!

Lumel en Bert houden de Lekenpreek

Nadat Marjan de spelregels had uitgelegd, werd er ook nog even gebadmintond!

Jeugdtoernooi BV Ruinen

Op zaterdag 3 februari 2018 houden wij ons jaarlijkse jeugdtoernooi in sporthal “de Marse” te Ruinen.

Dit toernooi is voor de jeugd t/m 18 jaar. Er wordt gespeeld naar leeftijd en sterkte.
We spelen dubbelpartijen met wisselende partners.
Inschrijfgeld is €4.00 p.p.

Sterkte aangeven d.m.v. - , ± , +, ++, naam; geslacht; leeftijd.
Inschrijving sluit op 31 januari 2018 of bij 100 deelnemers.
We beginnen om 9.00 uur met het toernooi, maar graag om 8.45 uur klaar staan voor de gebruikelijke warming-up en instructies.
Vanaf 8.30 uur is de sporthal geopend, gaarne dan melden en inschrijfgeld voldoen (bij voorkeur betaling per vereniging).
Het is de bedoeling dat we van 9.00 uur tot 12.30 uur de jeugd laten spelen, op een tijdschema.
Hierna is de prijsuitreiking.

Inschrijvingen uiterlijk woensdag 31 januari 2018 mailen naar jongrbg@ziggo.nl a.u.b..

meer info: zie Toernooien

Met vriendelijke groet,

tot op de sportvloer van sporthal “de Marse”
Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen.

BV Ruinen afd. jeugd
Roy de Jong
Geuzinge 7
7963 RN Ruinen
tel.: 06-12632417
e-mail: jongrbg@ziggo.nl

Koningspelen

Ook dit jaar deed de Badminton mee aan de de Koningsspelen. Willemijn de Jong heeft de clinic verzorgd. Er werd enthousiast deelgenomen aan de diverse spelmomenten. (21-04-2017)

Invitatietoernooi

Het invitatietoernooi was zeer geslaagd. 36 deelnemers die de strijd aangingen om in aanmerking te komen voor de prachtige prijzen.