Update: Corona maatregelen 14 oktober 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. We volgen hierbij de aanbevelingen van de Nederlandse Badminton Bond en het sportprotocol van NOC*NSF op.

Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons op dit moment betekent.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal. Concreet hebben we 6 banen en kunnen dus 12 spelers tegelijkertijd spelen. Als het aan de orde is kunnen we wisselen. Spelers die niet spelen houden 1,5 meter afstand van elkaar. 

DUC Competitie en Gemeentelijke regelgeving
De DUC competitie zal met ingang van vandaag stil liggen, waarschijnlijk in ieder geval voor vier weken. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. De kleedkamers zijn alleen te gebruiken als route naar de zaal toe.